ידוע שהמחזור החודשי שלך לא קל, אבל לפעמים הוא מרגיש קשה מנשוא. בעוד שאת רואה נשים שממשיכות את שגרת היום שלהן כמעט כמו בפרסומות המוגזמות, את סובלת הרבה יותר מבחילות ואפילו הקאות. יכול להיות שהשלמת עם זה עד עכשיו אבל אולי יש משהו לעשות בנידון, אז מה עושים?
האם זה נורמלי?
נשים שונות מתמודדות בצורה שונה עם המחזור. השינויים ההורמונליים בגוף שלך לא זהים לשינויים שנשים אחרות עוברות ולכן התגובה שלך יכולה להיות שונה. מה שאומר שכן, בחילות והקאות זה נורמלי. בחילות זה דבר נפוץ מאוד במחזור ולמרות שהקאות קצת פחות נפוץ, הוא עדיין קורה.
מה אפשר לעשות כדי להקל?
ישנן כמה דרכים לטפל ולהקל על התופעות של הבחילות וההקאות בזמן המחזור. אין שיטה אחת טובה שמתאימה לך וצריך לנסות עד שמרגישים שאחת הדרכים מתאימות במיוחד עבורך. השיטות הן
- באמצעות תזונה נכונה או תרופות סבתא (מתכונים)
- באמצעות כדורים וויטמנים
השיטה הראשונה – באינטרנט ישנם מתכונים רבים שעוזרים להקל על תסמינים של כל אחת מהבעיות שצוינו. יש נשים ששימוש במשקאות מוגזים למיניהן עוזרות להן להקל על הבחילות. בנוסף לכך ישנם כל מיני דברים שאפשר להכין בבית, כמו מתכונים מסוימים המכילים ג’ינג’ר, ציפורן, עלי פטל וכל מיני תמציות תה למיניהן.
השיטה השניה – ישנם לא מעט כדורים המקלים תופעות לוואי של בחילות. אחד מהם הוא כדור הפרמין שמוכר לרבים והוא זוכה לתשבוחות רבות של נשים הסובלות ממחזור וגם נשים בהריון הסובלות בתקופה זו.
מתכון להקלה על בחילות
לצורך ההדגמה, ניתן לכם פה מתכון מפורסם להקלה על בחילות באמצעות השימוש בחומר הגלם ג’ינג’ר (זנגביל). המתכון הוא תה של זנגביל.
המצרכים
- מעט ג’ינג’ר (4-5 סנטימטרים)
- 2-3 כוסות מים
- מעט דבש
אופן ההכנה
שוטפים את הג’ינג’ר היטב במים וחותכים אותם לחתיכות קטנות. שפכו 2-3 כוסות מים לתוך סיר והרתיחו את המים במשך כמה דקות. הוסיפו את הג’ינג’ר ותנו לו להתחמם שם במשך כ-5 דקות. לאחר מכן יש לשפוך בזהירות את תכולת הסיר לתוך כוס, לערבב היטב ולהוסיף מעט דבש בשביל הטעם הטוב. שותים את זה כרגיל כמו ששותים כל תה וזה אמור לעזור לכם לבחילות.
נפלאות הג’ינג’ר
זהו מתכון אחד מבין מתכונים שונים של תה המכיל ג’ינג’ר, אך אפשר באמצעות הג’ינג’ר להכין מתכונים נוספים כמו בירה, חטיפי ג’ינג’ר, עוגיות ואפילו מסטיקים.
לא עוזר, מה עושים?
פשוט מאוד – פונים לרופא. לעתים תסמינים קשים יותר במחזור יכולים להיות סימן לבעיות חמורות יותר שמסתתרות מאחוריהן. צריך לבדוק כל מקרה באופן נקודתי ומומלץ ללכת לרופא נשים בקופת חולים או מרפאת נשים ייעודית כדי לקבל חוות דעת. אמנם לא צריך להילחץ אבל מומלץ מאוד להיות בטוחים. כשבאים לרופא מומלץ לתת פרטים מדויקים על מה שמרגישים כולל אם את מרגישה את התסמינים בזמן המחזור, או גם ימים בודדים לפני שהוא מתחיל בפועל ועוד… תיאור נכון ומדויק לרופא שלך יעזור לו לאבחן את הבעיה בצורה מדויקת יותר.