תחום הריצה הפך לפופולארי בשנים האחרונות, ויותר אנשים מצטרפים לתחרויות ומרתונים ולשם כך הם מתאמנים במהלך היום יום ללא לאות. משום שהמודעות לבריאות, לרבות תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית עלתה משמעותית בשנים האחרונות, צמחה לה במקביל תעשיית המדרסים. חברות רבות מציעות את מרכולתן לכל דורש במחירים יקרים, כך שאם אתם שוקלים לרכוש לעצמכם מדרסים, חשוב לבדוק היטב את המוצר אותו אתם שוקלים לרכוש ולא להתפתות לטרנדים חולפים שבאים על חשבון בריאותכם.
ההבדלים בין מדרסים לריצה למדרסים רגילים
מדרסים רגילים ומדרסים לריצה נבנים באותה שיטה אך להבדיל, מדרסים לענף הריצה מיוצרים מחומר גלם בעל יכולת לבלום זעזועים – מה שמייקר את תהליך הייצור וכפועל יוצא את מחיר המדרס. המדרסים האיכותיים יותר יבנו משש שכבות אשר שתיים או שלוש מהם יהיו שכבות של בולמי זעזועים, אך מרבית המדרסים מיוצרים לכאורה משכבות רבות, אשר בנויים מפלטה שמעניקה תחושה כי למדרס שכבות רבות בשונה מהמציאות.
מדרסים לענף הריצה דורשים התאמה אישית עבור כל אצן ואצן ולא ניתן להעביר מדרסים האחד מהשני. במהלך התאמת המדרס תיבדק כף הרגל של האצן, תילקח דגימה של כף הרגל (לרוב על ידי חבישת גבס), יקבע סוג המדרס וחומרי הגלם מהם ייוצר המדרס ותהליך הייצור יחל לאחריו יותאם המדרס לכף הרגל ותיבדק התאמתו והנוחות שלו במהלך ההליכה והריצה.
מדוע חשוב להשתמש במדרס
אם אתם שוקלים לרכוש מדרס, אך לא בטוחים שאתם אכן זקוקים לו, חשוב בראש ובראשונה להבין מה קורה לרגל במהלך הריצה. כל אצן במהלך הריצה מפעיל על כף הרגל עומסים שעלולים להגיע עד פי 3 ממשקל הגוף בכל אחת מהנחיתות. תפקיד המדרס הוא לטווח בין כף הרגל לבין משטח ההליכה ולדאוג לפיזור העומסים ככל האפשר, על מנת לבלום זעזועים ולתקן עיוותים ביו מכנים כמו גם להוריד כאבים ולעיתים אף לשפר את הביצועים הספורטיביים של האצן.
למי כדאי לרכוש מדרסים
לא כל אדם חייב מדרסים אך מי שמומלץ שירכוש עבורו מדרסים הם הרצים אשר סובלים מכאבים במערכת השלד ו/או השריר בשל העומסים שנוצרו לו בריצה. מדרסים עתידים למנוע את החרפת הכאב שנוצר מהעומס וככל שהבעיה קרובה יותר לקרסול, כך המדרס יצליח לפתור את הבעיה לעיתים קליל. גם לאצנים אשר סובלים מבעיה מבנית בכף הרגל לרבות פלטפוס, קשת גבוהה וכו, מדרסים הם פתרון אולטימטיבי שעתיד לשפר את איכות החיים של האצן לעיתים באופן משמעותי.