בשונה ממה שנהוג היה לראות בשנים עברו, כיום יש מגוון רב של מכשירי שמיעה. פעם, היינו יכולים לזהות אדם חירש או כבד שמיעה לפי המכשיר המאסיבי שהותקן על אוזניו אך כיום כלל לא ניתן לראות או לזהות מבחינה חיצונית כי האדם בעל ליקויי השמיעה אכן כזה.
למעשה, מכשירי השמיעה שקיימים כיום בשוק כה מתקדמים ומפותחים שיש להתאימם לכל אדם באופן אישי. ישנן מותגים מוכרים מאוד המשווקים מכשירי שמיעה בסוגים שונים וחשוב מאוד לערוך מספר בדיקות בטרם אתם רוכשים מכשיר שמיעה.
המלצות לרכישת מכשיר שמיעה
ההמלצה העיקרית שאנו רוצים לציין בפניכם קשורה להתנסות. אף על פי שיש המון מכשירי שמיעה מתקדמים ומצויינים כיום בשוק, לא בהכרח ישנה הבטחה כי כולם יהיו לכם נוחים ויתאימו לכם. לכן, ההמלצה היא לבקש מהרופא המלווה שלכם הפנייה למדידות והתנסות עם מכשירי שמיעה.
תהליך זה אורך מספר חודשים כאשר במהלכו אתם תוכלו לבדוק מספר מכשירי שמיעה פוטנציאלים למשך כמה ימים ושבועות ולבדוק מי מבין המכשירים השונים התאים לכם באופן אידיאלי. לפעמים קורה כי אנשים רוכשים מכשיר שמיעה בשל המחיר הגבוה או הפרסום באטרקטיבי שנלווה אליו ובמהרה מגלים כי הוא כלל לא תורם להם אלא אף גורע את שמיעתם.
לכן, ההמלצה החמה ביותר היא לנסות לאורך זמן את מכשירי השמיעה השונים, להגיע לפגישות בקרה ולא למהר לקנות מכשיר שמיעה כי מרביתם אכן יקרים וחבל יהיה אם תשקיעו מכספכם ולא תעשו שימוש במכשיר לאחר מכן.
אילו סוגים של מכשירי שמיעה קיימים?
יש לציין כי ישנם מכשירי שמיעה שמחודרים אל תוך ראשו של המטופל באמצעות הליך כירורגי שנעשה על ידי רופא מנתח המתמחה באף אוזן גרון. טיפול מסוג זה נחשב למתקדם ופורץ דרך אך לא תמיד הוא מתאים לכולם. מכשירי שמיעה נוספים, אשר לא מצריכים הליך ניתוחי ורפואי, נמכרים בחנויות ייחודיות וניתנים לרכישה בעקבות המלצה והפנייה של הרופא שלכם. מכשירי השמיעה שונים זה מזה בשל גודלם, העוצמה שהם משדרים את הסאונד, תוספים טכנולוגיים שיש להם ועוד.
קיימים מכשירי שמיעה אשר מתחברים לטלפונים הניידים ומאפשרים למי שעונד אותם לנהל שיחה טלפונית באמצעותם. כמו כן, יש מכשירי שמיעה שנטענים במהירות ולא צריך כמעט להוציאם מן האוזן. בניגוד לכך, יש מכשירי שמיעה הפועלים על סוללות ויש להחליף אותן מדי תקופה. לא ניתן לציין מהו מכשיר השמיעה האידיאלי מכיוון שכל אדם הוא בעל מגבלה שונה וצרי להתאים לו את המכשיר הטוב ביותר ומה שהכי תואם את צרכיו.
מבחינה ויזואלית, רוב מכשירי השמיעה החדשים שנמכרים כיום דומים מאוד במראם לאוזניות קטנות. שאלה חשובה נוספת שנהוג לשאול כשמחפשים מכשיר שמיעה היא האם הוא נוח? ובכן, גם את התשובה לשאלה זו תוכלו לקבל אם תתנסו ותבדקו את המכשיר שמיעה באופן אישי.