מרבית מהאוכלוסייה מתעקשת לחזק תדירות הפעילות הגופנית במהלך היום יום וזאת לאור המודעות שהולכת וגדלה באשר לתרומת הפעילות הספורטיבית לגוף ונפש האדם. הפעילות הגופנית מחזקת הלב ואת השרירים, היא מאפשרת עלייה במצב הרוח וכמובן שהיא מסייעת בהורדה ו/או שמירה על המשקל הקיים. מנגד לכל היתרונות, לפעילות הספורטיבית ישנן גם לא מעט חסרונות וסכנות, אותם יש לקחת בחשבון מבעוד מועד ולהישמר מהם.
נקעים בקרסול
אחת התופעות היותר מוכרות שקשורות לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית (בין אם זה באופן חובבני ובין אם זה באופן מקצועי) היא נקעים בקרסול. נקע בקרסול יכול לעבור מעצמו וללא טיפול יוצא דופן אך במידה והנקע הוא בדרגה גבוהה, הוא עלול לגרום לכאבים קשים ולבעיות נלוות ועל כן נדרש טיפול מקצועי יותר. הנקע עצמו נגרם כתוצאה ישירה של מתיחת הרצועות וכאשר המפרק יוצא מטווח התנועה הנורמאלית – בשל המהירות. נציין כי ניתן למנוע נקעים בעזרת הצבת מדרסים בנעל.
סביב הקרסול של כל אדם, קיימות מספר רצועות שכל אחת מהן יכולה בשלב זה או אחר של החיים להיפגע. נקע נגרם על פי רוב בשל נחיתה לא נכונה על גבי החלק החיצוני של כף הרגל. נקע יכול להיות ב – 3 דרגות שונות אשר הקלה ביותר היא מתיחה קלה של הרצועה והחמורה ביותר היא קרע הרצועה.
כיצד מזהים קרע בקרסול? כאבים במהלך ההליכה, נפיחות בחלק החיצוני של הרגל (סביב הפטישון), בליטה של עצם בחלק החיצוני של הקרסול, רגישות במישוש הצד החיצוני של הרגל ושטפי דם. היה ואחד הסימנים הללו מופיעים הרי שישנו נקע.
לאור המידע הנ”ל והעובדה כי נקע עלול להיגרם כתוצאה מריצה מרובה, הרי שחשוב להסתייע באביזרים נלווים במהלך הריצה ובין היתר מדרסים. תפקיד המדרסים הוא לאפשר נחיתה רכה במהלך הריצה ומניעת הנקע שחוזר על עצמו פעם אחר פעם.
יש לקחת בחשבון כי נקע חוזר יכול להוות מטרד עבור כל אדם ובטח אם אותו אדם “מכור” לפעילות גופנית ומעדיף לבצע אותה על בסיס יום יומי. אז נכון שנקע הוא לא שבר והוא לא משתק את חיי היום יום, אך הוא בהחלט יכול לעכב ולמנוע פעילויות שכרוכות במאמץ. כל עוד נקעתם את הרגל פעם אחת ויחידה, הרי שאין בכך להעיד על העתיד ויכול מאוד להיות כי לאחר שהקרסול ירפא, העניין לא יחזור על עצמו, אך כך או אחרת, כדאי לשקול ולשמור על עצמכם וזאת באמצעות מדרסים בהתאמה אישית.