יותר ויותר אנשים, עוברים לצרוך מוצרים יותר טבעיים. בין אם מדובר באוכל שאנחנו בוחרים לאכול או במוצרי ניקיון כמו השמפו, סבון הגוף ואפילו נוזל הכלים. המודעות לחשיבות המעבר למוצרים טבעיים מתפשט מיום וליום וצובר תאוצה, כאשר בעוד ועוד תחומים השינוי מגיע – ובגדול. באופן דומה, גם בתחום הקוסמטיקה חלה הבנה כי חומרי הטיפוח הקונבנציונליים גורמים להרבה בעיות, הן בתהליך הייצור וכלה בשלבי השימוש במוצרים עצמם. אז למה יותר ויותר אנשים עוברים למוצרים טבעיים ומה ההבדל בין מוצרי טיפוח אורגניים למוצרי טיפוח טבעיים? כל הפרטים בכתבה שלפניכם.
מה בין אורגני לטבעי?
ככלל, אין כללים המגדירים מהם מוצרי טיפוח אורגניים ומהם מוצרי טיפוח טבעיים, מכון, ניתן להסיק שבחירת השם היא שרירותית והנתונים בפועל, האם אלה שחשובים. למה הכוונה? הכוונה היא שאין חוק של משרד הבריאות למשל, שקובע מה צריך להתבצע כדי שמוצר יוכל להיקרא אורגני, לצורך העניין, מה שאומר שהתחום פרוץ וההחלטות כמה אחוזים טבעיים או אורגניים לשלב במוצר – נמצאות בידיים של היצרניות.
לכן, בכל מוצר שאתם שוקלים לקנות, בין אם הוא מוגדר כאורגני או כטבעי, חשוב לקרוא את התווית ולהבין מהם האחוזים ואילו חומרים באמת נמצאים בתכשיר. למשל, כחלק מהליך הגידול של החומרים הטבעיים, עשויים לעשות שימוש בדשנים שמכילים כימיקליים, כך שבסופו של דבר התכשיר עלול להכיל אחוזים מינוריים של כימיקליים. בחינת התווית והחומרי התכשיר, יעזרו לכם בבחירת התכשיר הטוב עבורכם ביותר.
למה כן כדאי לקנות תכשירי קוסמטיקה טבעית או תכשירי קוסמטיקה אורגנית?
בשורה תחתונה, לנו כבני אדם וכן לכדור הארץ, יותר בריא לצרוך תכשירי קוסמטיקה טבעית או אורגנית. למה? כי רוב הסיכויים הם שאחוזי הכימיקליים הנמצאים תכשירים יהיו נמוכים באופן משמעותי ביחס לאלה הטבעיים והאורגניים שעשויים אף להיות ללא כימיקליים בכלל. כדאי לבדוק האם התכשיר נוסה על בעלי חיים ולהימנע מאלה שכן – אף חיה לא צריכה להיות שפן הניסיונות שלנו. בנוסף, יש כאלה שיגדילו לעשות ויוודאו כי ייצור התכשיר לא היה כרוך בכריתת עצים או בפליטת זיהום לסביבה כחלק מעבודת הייצור – כי מה שטוב לכדור הארץ טוב גם לנו.
סיכונים בריאותיים
נכון, לרבים מאתנו אכפת מכדור הארץ, מהסביבה ומבעלי החיים, אך עדיין, הסיבה המרכזית למעבר לצריכת מוצרי קוסמטיקה טבעית או מוצרי טיפוח אורגניים, היא ההבנה כי רבים ממוצרי הטיפוח הקונבנציונליים ובעיקר אלה הזולים שבהם נעשה שימוש בחומרי גלם זולים וברמת איכות נמוכה, עלולים ואף במקרים רבים פוגעים בבריאות של הצרכן, אם בזיהומים, בצלקות ובכתמים, שנגרמו באזור השימוש.