טיפול בנחירות היא סוגיה רחבה אשר נכתב עליה לא מעט. בעיית הנחירות בעולם מצטיירת לפעמים בצורה קומית, אך במציאות זה ממש לא כך, במיוחד כאשר הבעיה היא קבועה ומגיעה באופן יומיומי וגורמת לשינה רעועה אצל הנוחר שלא נדבר על השינה של אלו אשר חולקים את חלל החדר או אפילו במקרי קיצון, השכנים.
נחירות מגיעות בעקבות הרפיית השרירים בחלל הפה, הלשון והגרון. הרקמות שנמצאות בגרון שלכם יכולות להגיע למצב כה רפוס שהם יחסמו בצורה חלקית את דרכי הנשימה ויגרמו לרעד בעת האוויר עושה את דרכו.
ככל שפתח הנשימה צר יותר, כך הרעידות יגברו ועוצמת הקול של הנחירות יגברו. ישנם מספר גורמים אשר יכולים לעזור לנוחרים כרוניים עבור טיפול בנחירות, החל מאנטומיית הפה שלכם ועד לצריכת אלכוהול, אך תרופות ביתיות נגד נחירות יכולות לעזור גם הן, ללא צורך בשימוש של מסיכה או ציוד נלווה לשינה.
טיפול בנחירות מהאף – איך להפסיק לנחור?
לפניכם 12 פתרונות מומלצים:
שימוש בכדור טניס לטיפול בנחירות
אם אתם ישנים בדרך כלל על גבכם, נסו להניח כדור טניס בכיס של חולצה ישנה ולתפור אותו לאחורי הפיג’מה שלכם כך שנוצר מצב בו כאשר אתם מנסים להישכב על הגב חוסר הנוחות אשר תיגרם מהכדור תגרום לכם להישכב על הצד מבלי להעיר אתכם כלל. זה אמנם נשמע מעט מוזר אך אם אתם יכולים להירדם בזמן שמי שחולק איתכם את המיטה מעיף לכם מרפק מדי פעם ואתם לא מתעוררים מזה, כדור טניס לא יהווה בעיה.
הציוד הנדרש:
- כדור טניס
- כיס של חולצה ישנה
- מספריים
- חוט ומחט
תהליך הביצוע:
חתכו את כיס החולצה ותפרו אותו לאזור מרכז הגב בחולצת הפיג’מה או לחולצה הקבועה איתה אתם ישנים. כדאי לתפור את הכיס כך שיהיה צמוד ויתפוס את הכדור חזק, בצורה שלכדור לא יהיה מרחב תנועה רב או יתן לכם אפשרות להזיז אותו לצד. כישורי התפירה שלכם לא ממש חשובים כאן, לא יהיה מדובר בפריט אופנה. אם יש לכם כלב שממש אוהב כדורי טניס, שימו לב להשאיר אותו בחוץ ללילה.
לחות, לחות, לחות
אם אתם ישנים בחדר עם אוויר עומד ויבש, יש סיכוי גדול שהדבר גורם או תורם לנחירות שלכם. אוויר כזה מייבש לנו את הגרון ואת הנזלת מה שמוביל לאף סתום וקושי בנשימה. כך מעבר האוויר לריאות שלנו חסום והרקמות ירעדו.
ישנם שתי דרכים לטיפול בנושא, או שתקנו מכשיר לטיהור האוויר או שתעברו ליד טרופי ואקזוטי במיוחד. לפעמים אפשר להבחין במצב כאשר אין תחלופת אוויר בחדר או שהוא נותר סגור במשך זמן רב, ואנחנו רואים את האבק באוויר.
נסו לאוורר את החדר כמה שתוכלו בין אם זה בעזרת פתיחה של החלונות או שימוש במאוורר, ולזה הוסיפו שימוש במכשירים שונים לטיהור האוויר.
משקל עודף
אם אתם נמצאים במצב של משקל עודף, יכול להיות שהדבר גורם לכם לנחור, או מחמיר נחירות קיימות. כאשר אתם במשקל עודף יתכן שיש לכם עודף ברקמות בגרון אשר גורמות לרעשים. ככל שישנם יותר רקמות אשר חוסמות את האוויר בגרון כך יש יותר הפרעה לאוויר בדרכו, מה שיוצר את הרעידות שמביאות לתוצאת הנחירות הרועשות. ירידה במשקל עשויה להפחית משמעותית את כמות הנחירות.
הרימו את ראש המיטה
אתם יכולים לנסות להרים את ראש המיטה שלכם בכעשרה סנטים או יותר, והדר יוכל לעזור ללשון שלכם להישאר במצב הנכון ולא ליפול אחורה, מה שמוביל למצב בו הגרון שלכם חסום, ואולי דרכי הנשימה שלכם יתרחבו מעט.
ציוד נדרש:
- עץ בעובי הנדרש או ספרים
תהליך הביצוע:
אם אין ברשותכם עצים מתאימים בהם תוכלו לעשות שימוש, אתם יכולים לרכוש אותם בחנות לחומרי בניין. רצוי שעובי העץ יהיה בין 2 ל-3 ס”מ, שטוח ומרובע. שימו לב שהוא רחב מספיק כדי לכסות את הבסיס. שימו אותם אחד על השני עד שתגיעו ל3-4 פלטות. אם אתם מעדיפים ספרים, פשוט דחפו כמה למרגלות ראש המיטה עד לגובה הרצוי. בשני המקרים חשוב להקפיד שראש המיטה יציב וחזק.
הקפדה על ניקיון הבית
אמנם אין זה הדבר הכי כיף בעולם, אך הקפדה על בית נקי ומצוחצח ללא ספק משתלמים בסופו של דבר. אלרגנים כמו אבק, קשקשים של חיות או אבקנים שונים, לעתים גם יכול להיות גורמים קטנים ובלתי נראים, יכולים לגרום לצפיפות בדרכי הנשימה, מה שתורם לנחירות באופן ישיר. שימו לב להקפיד גם על החלפה של הפילטרים במזגן באופן קבוע. הקפדה על ניקיון בבית ובייחוד בחדר השינה היא צעד חשוב עבור טיפול בנחירות.
נסו להבין מהו הגורם לנחירות
אם תוכלו להבין מהו בדיוק הוא הגורם לבעיית הנחירות שלכם, אתם תוכלו לטפל בבעיה עם אחוזי הצלחה גבוהים הרבה יותר מאשר לנסות שיטות טיפול אחת אחרי השניה. נסו לבחון את אורח החיים ואת התזונה שלכם, יכול להיות שאתם במצב של משקל עודף?
האם אתם שותים אלכוהול לפני השינה באופן תכוף? תוכלו לתת לרופא שלכם לבדוק אולי מדובר באשמת מבנה הפה בכלל, אפילו צורת השינה בזמן הנחירה יכולה להצביע לנו על הבעיה.
הנה כמה גילויים חשובים על טיפול בנחירות:
- נחירות בפה סגור: אם הפה שלכם תמיד סגור בזמן שאתם נוחרים, הדבר יכול להעיד על בעיה אשר נגרמת בגלל הלשון או האף ומשפיעה על דרכי הנשימה באופן ישיר.
- נחירות עם פה פתוח לרווחה: אם אתם נוחרים עם פה פתוח, ישנו סיכוי גבוה יותר שהרקמות אשר נמצאות בגרון שלכם גורמות לכך. אם הגרון שלכם חסום באופן חלקי, אתם תנסו במהלך השינה להכניס יותר אוויר מהרגיל וכך מגיעות הנחירות.
- נחירות במהלך שינה על הגב: בדרך כלל כאשר אנחנו ישנים על גבינו אנחנו נושמים דרך הפה, מה שיכול להחריף את הנחירות.
- נחירות ללא קשר לתנוחת השינה: ככל הנראה סימן מרתיע על בעיה חמורה יותר, כמו קשיי נשימה בזמן השינה. אם זהו המצב והנחירות כה רועשות עד שמעירים לכם על הנושא או שאתם מתעוררים בעצמכם לפעמים מומלץ להתייעץ עם רופא.
כדורים נגד נחירות
ישנם תרופות צמחיות לטיפול נגד נחירות אשר מנסות להפחית את הכמות. התרופות עשויות מאנזימים טבעיים אשר מכוונים לצמצם את הנזלת, מה שיכול להוביל למצב בו הנחירות שלכם יפחתו. אין הרבה ביסוס מדעי כדי להוכיח את טיב התרופות האלו, אך מדובר באפשרות שכדאי לבדוק אם אתם כבר מנסים שיטות טיפול שונות.
רענון של האוויר
אם אוויר יבש ודרכי נשימה דחוסות גורמות לכם לנחירות, נסו להוסיף שמנים טבעיים למטהר האוויר או למתקן מיוחד עם נר. ישנם שמנים כמו מנטה אשר יכולים לפתוח את דרכי הנשימה ולנקות את הסינוסים בזמן השינה.
ציוד נדרש:
-מטהר אוויר או מתקן בערה
מספר טיפות של שמן מנטה או שמן אקליפטוס
תהליך ביצוע:
כ-30 דקות לפני שתיכנסו למיטה, הוסיפו 3-5 טיפות של אחד מהשמנים האלו למטהר האוויר. נסו קודם כמות קטנה ואחרי כמה ימים תוכלו לנסות להגדיל את המינון. שימו לב שבמקרה ותשימו יותר מ-5 טיפות הריח עלול להיות חזק למדי.
סדרו את הכריות שלכם בצורה מתאימה
רבים מחשיבים פתרון זה כמעין תרופת סבתא נגד נחירות – הרמה של הראש בזמן השינה יכולה לעזור לפתוח את דרכי הנשימה ולהקל עליה, אך אם הראש שלכם גבוה מדי הדבר יכול לגרום גם לנחירות. אם יש לכם כרית מאוד עבה וגבוהה או שאתם ישנים על מספר כריות, נסו להתאים את הגובה. חשוב לשמור על איזון כאשר מדובר על המקום בו שוכן הראש שלכם במהלך השינה. מומלץ למצוא זמן ולחפש כרית מתאימה אשר תוכל להכניס אתכם לתנוחה מתאימה בה תוכלו לנשום באופן מסודר.
הפסקת נחירות באמצעות אימוני יוגה ייעודי לנשימות
ישנו סוג של אימון בעולם היוגה אשר מיועד לשיפור השליטה שלנו בנשימה. תוכלו להתמחות בנשימות איטיות ועמוקות אשר יכולות למצות את החמצן שסביבנו בצורה טובה יותר. הדבר עוזר בזרימת הדם למוח ומגביר את זרימת האוויר באופן כללי.
בנוסף מדובר בטכניקה מעולה אשר עוזרת לנו להירגע. בשיטה זו נעשה שימוש לעזור במקרים רבים של הפרעות שינה. תוכלו לבדוק קורסים או להתאמן בבית כדי לנסות להעלים את בעיית הנחירות שלכם. אתם תרגישו בתחושת רוגע ומנוחה, ומלאי אנרגיות.
אימון הפה והגרון
אימון קבוע של שרירי הפה והגרון שלכם יעזור להם להתחזק והדבר יכול להוביל לירידה בכמות הנחירות משום שזה מוריד את הסיכוי של השרירים האלו ליפול אחורה בזמן השינה. ככל שאנחנו מתבגרים הנחירות מתחילות להופיע בצורה טבעית,מכיוון שהרקמות שלנו מאבדות אלסטיות וכוח, מה שאומר שהם סותמות את דרכי הנשימה שלנו יותר מאי פעם. ישנם מספר תרגילים שונים אותם תוכלו לנסות, רובם מגיעים מתחום קלינאי התקשורת או רופאים הנתקלים בבעיות בליעה.
רעיונות לתרגילים:
- נסו להבליט את הלסת התחתונה מעל העליונה בעזרת שיניים חשופות, בזמן זה תספרו עד לעשר. הקפידו לחזור על התרגיל בין 5 ל-10 פעמים כל יום.
- אמנו את הלשון שלכם על ידי חזרה על משפט אשר יכול לאמץ אותה לפחות 10 עד 20 פעמים לפני שאתם הולכים לישון.
- מתחו את הלשון שלכם החוצה בצורה ישרה ככל הניתן. הזיזו אותה שמאלה וימינה תוך כדי שאתם נוגעים בקצוות הפה בעוד הלשון נשארת ישרה. עשו זאת מול המראה לפחות פעמיים כל יום.
הימנעו מאלכוהול או תרופות הרגעה
נסו שלא לשתות משקאות שיכר או לקחת תרופות הרגעה בפרק זמן הקצר משעתיים לפני שאתם נכנסים לישון. שני הדברים האלו יכולים להרגיע את הרקמות שבגרון שלנו, מה שיגרום להם להתרחב ולחסום את דרכי הנשימה שלנו, מה שמוביל באופן ישיר לנחירות.
לחצו למעבר לאתר Zipy לצפייה במגוון מוצרים לטיפול בנחירות ואפשרות לרכישה
לסיכום, בעיית נחירות מהווה מצב לא פשוט משום שאין לו באמת תרופה או טיפול ישיר. כדי להפסיק לנחור ולטפל בבעיה באופן טבעי או לפחות להפחית אותה, שינויים באורח החיים יכולים להיות המפתח להצלחה.
שמירה על אימון גופני באופן תכוף, איבוד משקל עודף, ניהול אלרגיות בצורה נכונה, ניקיון של המקום בו אנחנו מנהלים את חיינו ביום יום ושינויים בתנוחות השינה מהווים חלק מהסוגים השונים של טיפול בנחירות עבור רבים שניסו אותם, אך כמובן לא בטוח שיעזרו לכולם.
נסו להבין מהי הסיבה אשר גורמת לכם לנחור במהלך השינה כך שתוכלו לטפל בבעיה בצורה יעילה יותר.